relatietherapie, coaching, mediation, den haag
coaching,relatietherapie,mediation, den haag

 

 

Welkom in onze praktijk in Den Haag voor

mediation bij echtscheiding

 

Voor scheiden met een goed gevoel

 

Ondanks ruzie en alle narigheid toch op een prettige wijze uit elkaar gaan. Met extra aandacht voor emoties, communicatie en de belangen van de kinderen. Aanpak in gehelen en helen. Dat is waar ik mij voor wil inzetten.

voor de video over mediation bij echtscheiding: 

https://www.youtube.com/watch?v=2lxCy_BDgXM

Wat is mediation

Het gaat om het oplossen van een geschil door middel van bemiddeling. Mediation is een methode waarbij een derde -onafhankelijke- partij (de mediator ) ruziemakende, conflicterende partijen ondersteunt in het vinden van een oplossing.

Deze methode hecht veel waarde aan het bewust krijgen en hanteren van belangen, criteria en emoties van partijen en zoekt naar oplossingen in wederzijds belang ("win-win").

Conflict bemiddeling via mediation kan gestructureerd in een relatief kort tijdsbestek gebeuren. Mediation is uitermate geschikt bij echtscheiding en andere familiezaken.

Mediation vindt altijd plaats op basis van vrijwilligheid van deelname van beide partijen. De mediator maakt met partijen vooraf duidelijke afspraken m.n. over de vertrouwelijkheid, procedure, motivatie, communicatie, respect en het nakomen van afspraken.

Mediation door mediator Bert Ruitenbeek

Bert Ruitenbeek is psycholoog-mediator en vanwege zijn achtergond gespecialiseerd in communicatie, emoties en onderlinge relaties. Uit ervaring blijkt dat veel geschillen, m.n. bij relaties, een sterke emotionele component hebben. Naast zakelijke aspecten en omgangsregeling van kinderen vormen de emoties vaak de angel in de echtscheidingsprocedure. Verder besteedt Bert in de mediation veel aandacht aan het verbeteren van de onderlinge communicatie tussen partijen. Bert Ruitenbeek heeft jarenlange ervaringen en geeft ook intervisie aan advocaat-mediators.

Desgewenst schakelen we- in overleg met partijen- een onafhankelijke derde/deskundige in voor zakelijk , juridisch of financieel advies/bijdrage.In het geval van een echtscheiding is altijd een jurist(e) familierecht betrokken.
Het inschakelen van derden/deskundigen gebeurt in overleg en is voor rekening van partijen.

Procedure in grote lijnen:

(hoewel dit van geval tot geval kan verschillen)

 • fase 1: intake met beide partijen samen of apart
  opdracht vaststellen d.m.v. mediationovereenkomst met mediator en beide partijen
 • fase 2: de emotionele aspecten van het conflict en de communicatie tussen partijen;
  mogelijk vervolg consult(en) met beide partijen apart
 • fase 3: andere betrokkenen ( bijv. kinderen )/ omgangsregeling/ ouderschapsplan
 • fase 4: zakelijke en financiele aspecten/woning/kapitaal
 • fase 5: oplossing /naar een formele afronding
 • fase 6: opstellen en tekenen van het convenant.

Mediation, bemiddeling , Den Haag, bij echtscheiding en familiezaken, huwelijksconflict, uit elkaar gaan, bemiddeling, win-win

Honorarium:

Het honorarium voor mediation is voor particulieren (tot twee personen) € 180,= per uur ( excl21% btw ); meestal delen partijen dit bedrag naar draagkracht.

huisbezoek mogelijk binnen regio Den Haag.

Preventieve mediation

Voorkomen is beter dan genezen; vandaar dat we dezelfde aanpak gebruiken om een conflict te voorkomen of te laten verergeren. In het geval van een relatie-of huwelijksprobleem gebruiken we mediation methoden in de relatietherapie met als resultaat : voldoende harmonie om met elkaar door te gaan en beide partijen hebben zich verder ontwikkeld en geleerd van de situatie.

 

 • Praktijk H.v.Soelenlaan 33,
 • 2545 EV Den Haag.
 • 0650266644
 • KvK 70637334
 • NL59 INGB 0004 7433 25